Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Σοκολατένια panna cotta σε 3 βήματα

Για κάποιο λόγο θεωρώ την panna cotta ένα «ρομαντικό» γλυκό, ότι κι αν σημαίνει αυτό. Μου βγάζει μια αύρα παλιάς εποχής και έχει αυτή την αθωότητα των γλυκών που έφτιαχνε η γιαγιά μας όταν ήμασταν μικροί. Γι’ αυτό δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο τρόπο για να ξεκινήσει η μέρα με μια υπέροχη panna cotta με σοκολάτα που μπορούμε να φτιάξουμε μέσα σε λίγα λεπτά με τον πιο απλό τρόπο.

Δεν νομίζετε;

Υλικά

300ml κρέμα γάλακτος 35%
100ml γάλα
100γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
80γρ. λευκή ζάχαρη
6γρ. ζελατίνη σε φύλλα (ή 2κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη)

Εκτέλεση

1. Γεμίζετε ένα μπολάκι με κρύο νερό και αφήνετε τη ζελατίνη να μαλακώσει.

2. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και τα αφήνετε μέχρι να βράσουν. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη σοκολάτα. Αφήνετε για 3- λεπτά μέχρι να λιώσει και ανακατεύετε καλά για να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.

3. Προσθέτετε τη ζελατίνη και ανακατεύετε. Μοιράζετε το μείγμα σε 4 φορμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Πριν τα σερβίρετε, τα βυθίζετε για 1 λεπτό σε μπολ με ζεστό νερό και τα αναποδογυρίζετε στο πιάτο. Πασπαλίζετε με λίγο κακάο και σερβίρετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου