Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

«Στα 172,7 δισ. ευρώ η χρηματοδότηση της Ελλάδας»

Βενιζέλος: Θα συνεχιστεί έως το 2015

Στα 172,7 δισ. ευρώ τοποθέτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τη συνολική χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ.

Επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες μετά τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως χθες στο Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης διαμορφώθηκε το τελικό χρηματοδοτικό σχήμα του νέου προγράμματος το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί από πλευράς ΔΝΤ στην μεθαυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου.

Ο κ. Βενιζέλος είπε πως πέραν των 130 δισ. ευρώ του νέου προγράμματος, στα οποία πρέπει να προστεθούν τα 34,5 δισ. ευρώ, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της Ελλάδος από το αρχικό πρόγραμμα, αναμένεται να προστεθούν και άλλα 8,2 δισ. ευρώ προερχόμενα από το ΔΝΤ, τα οποία τελούν υπό την έγκριση του ΔΝΤ, και τα οποία θα είναι διαθέσιμα για το 2015, πέραν δηλαδή της περιόδου του προγράμματος.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τόνισε πως προκειμένου να επισπευστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 5,9 δισ. ευρώ, θα πρέπει να εγκριθεί και να υπογραφεί την Πέμπτη και η τελευταία δανειακή σύμβαση που συνιστά τμήμα της δέσμης των συμβάσεων του νέου προγράμματος. Ο κ. Βενιζέλος θα εισηγηθεί τα σχετικά με την έγκρισή της τελευταίας δανειακής σύμβασης αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου