Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Χοιρινό κότσι

Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί. Κάνουμε με το μαχαίρι κάνουμε δύο τομές σε κάθε πλευρά του κρέατος και μέσα σε αυτές τοποθετούμε το σκόρδο.

Έπειτα το πασαλείβουμε με τη μουστάρδα και το πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
Περιχύνουμε πάνω στο κρέας το χυμό του λεμονιού και το αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε το δενδρολίβανο στο πλάι και του ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο.

Βάζουμε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για 12 ώρες. Την επομένη μέρα αφαιρούμε τα υγρά της μαρινάτας, σκεπάζουμε το κρέας μα αντικολλητικό χαρτί και το ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμού για 2,5 ώρες. Κατά την διάρκεια του ψησίματος το γυρίζουμε δύο φορές για να ψηθεί ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.

Υλικά για 4-6 άτομα

1 ½ κιλό κότσι χοιρινό
2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
4 σκελίδες σκόρδο
χυμός ενός λεμονιού
2 πρέζες πιπέρι
αλάτι
δενδρολίβανο
ρίγανη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου