Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΗ: Οι τέλειες πατάτες ογκρατέν

Η πατάτα είναι ένα φαγητό που το αγαπάμε όλοι, σε κάθε πιθανή του εκδοχή και μορφή... Φανταστείτε τώρα πολλές από αυτές, μαζί με τυριά και λίγη κρέμα γάλακτος, να βγαίνουν αχνιστές από τον φούρνο με το χρυσό τους χρώμα και την ακαταμάχητη μυρωδιά. Αυτό ακριβώς θα σας προσφέρει η ακόλουθη συνταγή για τις ωραιότερες πατάτες ογκρατέν που έχετε φάει ποτέ, αλλά και για τις πιο εύκολες και γρήγορες που μπορείτε να φτιάξετε.

Υλικά
1-2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες
3 κούπες διάφορα κίτρινα τυριά
500γρ. κρέμα γάλακτος light
αλάτι

Εκτέλεση
1. Πατικώνετε τις σκελίδες του σκόρδου μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια και τις βάζετε στον πάτο του πυρέξ. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και απλώνετε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια.
2. Κόβετε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και απλώνετε μια στρώση στον πάτο του πυρέξ. Αλατίζετε, πασπαλίζετε τις πατάτες με το τριμμένο τυρί και επαναλαμβάνετε την ίδια κίνηση μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες.
3. Στην τελευταία στρώση προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με τα τυριά.
4. Βάζετε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C και ψήνετε για περίπου 1 ώρα. Αν χρειαστεί καλύψτε το φαγητό με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου