
Υλικά
1-2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες
3 κούπες διάφορα κίτρινα τυριά
500γρ. κρέμα γάλακτος light
αλάτι
Εκτέλεση
1. Πατικώνετε τις σκελίδες του σκόρδου μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια και τις βάζετε στον πάτο του πυρέξ. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και απλώνετε το μείγμα σε όλη την επιφάνεια.
2. Κόβετε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και απλώνετε μια στρώση στον πάτο του πυρέξ. Αλατίζετε, πασπαλίζετε τις πατάτες με το τριμμένο τυρί και επαναλαμβάνετε την ίδια κίνηση μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες.
3. Στην τελευταία στρώση προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με τα τυριά.
4. Βάζετε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C και ψήνετε για περίπου 1 ώρα. Αν χρειαστεί καλύψτε το φαγητό με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου