Ίσως η καλύτερη συνταγή για κοτοσαλάτα που μπορείτε να φτιάξετε, για αρκετούς λόγους. Καταρχάς είναι πολύ απλή και γρήγορη. Έπειτα, είναι απίστευτα νόστιμη και εθιστική, αρκετά ελαφριά και υγιεινή για τον οργανισμό καθώς η σως της περιέχει ελάχιστη μαγιονέζα και πολύ γιαούρτι και τέλος έχει πολλές χρήσεις, από ορεκτικό και κυρίως πιάτο μέχρι γέμιση για σάντουιτς. Ακόμα το σκέφτεστε;
Υλικά
3 φιλέτα (ή 1 μεσαίο κοτόπουλο) ψημένα, ξεψαχνισμένα και κομμένα σε κομματάκια
3-4 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
1 κονσέρβα καλαμπόκι
Για την σως
3κ.σ. γιαούρτι 2% στραγγιστό
1κ.σ. μαγιονέζα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ψήστε τα φιλέτα σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα, αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά το κοτόπουλο με τα λαχανικά, προσθέστε τα υλικά της σως και αλατοπιπερώστε.
3. Μεταφέρετε την σαλάτα στο μπολ που θα την σερβίρετε και καλύψτε την με μεμβράνη. Βάλτε την στο ψυγείο για 1-2 ώρες να κρυώσει καλά και σερβίρετέ την παγωμένη.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου