Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Γρήγορη κοτόπιτα με σφολιάτα

Οι πίτες μπορεί να θεωρούνται, συνήθως, ένα «μπελαλίδικο» φαγητό, η συγκεκριμένη κοτόπιτα όμως φτιάχνεται πανεύκολα και σε λίγο χρόνο, προσφέροντάς σας ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα για κάθε περίσταση.

Υλικά
1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
2 φλιτζάνια τσαγιού αρακάς
2 κουταλιές σούπας γεμάτες αλεύρι
500γρ. Φρέσκο γάλα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο για 6 με 7 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
2. Προσθέτετε τις φέτες κρεμμυδιού και αφήνετε να μαραθούν για 4 με 5 λεπτά.
3. Προσθέτετε τον αρακά και τα καρότα και ανακατεύετε καλά.
4. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε.
5. Προσθέτετε το γάλα ανακατεύοντας, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 6-7 λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει και να γίνει κρεμώδης.
6. Βουτυρώνετε ή λαδώνετε ένα πυρήμαχο σκεύος και αδειάζετε μέσα το μείγμα του κοτόπουλου.
7. Ανοίγετε τη σφολιάτα, την κόβετε στο μέγεθος της επιφάνειας του σκεύους, χαράζετε σχέδια πάνω της για να αναπνέει στο ψήσιμο, την ακουμπάτε στη γέμιση και την κολλάτε στο χείλος του ταψιού, πιέζοντας.
8. Ψήνετε την κοτόπιτα για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς και την αλείφετε με ένα χτυπημένο αυγό και ελάχιστο νερό με πινέλο για να γυαλίσει.
9. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 λεπτά.
10. Όταν τη σερβίρετε, βγάλτε την από το σκεύος με κουτάλι, όχι με μαχαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου