Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Αναζητώντας το σημείο G…

«Μύθευμα» των περιοδικών και των σεξολόγων είναι το περίφημο σημείο G, η περιοχή που λέγεται ότι βρίσκεται στον γυναικείο κόλπο και υποτίθεται ότι χαρίζει υπέρτατη ηδονή, σύμφωνα με έρευνα των επιστημόνων του Κing΄s College στο Λονδίνο.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη έρευνα που πραγματοποιήθηκε ποτέ και δείχνει πως κατά πάσα πιθανότητα η ιδέα του σημείου G είναι υποκειμενική», σημειώνει στην εφημερίδα «TIMES» του Λονδίνου ο δρ Τιμ Σπέκτορ, καθηγητής Γενετικής Επιδημιολογίας.

Κατά την έρευνα, 1.804 γυναίκες από τη Βρετανία κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο. Όλες τους ήταν ζεύγη ομοζυγωτικών διδύμων (κάτι που σημαίνει ότι είχαν τα ίδια γονίδια) ή διδύμων που είχαν κοινό το 50% των γονιδίων τους. Αν και 56% υποστήριξαν ότι είχαν εντοπίσει το σημείο G στον κόλπο τους, οι δίδυμες αδελφές τους έδωσαν αρνητική απάντηση. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το ποσοστό αυτό που απάντησε θετικά ήταν και το πιο δραστήριο σεξουαλικά.

Η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια Αντρέα Μπάρι, δήλωσε ότι σκοπός της ήταν να απαλλάξει πολλές γυναίκες από ένα αίσθημα «ανεπάρκειας» από το οποίο διακατέχονται, επειδή θεωρούν ότι δεν έχουν το σημείο G.

Διχάζεται η επιστημονική κοινότητα

Η έρευνα των Βρετανών επιστημόνων φαίνεται πως θα διχάσει την επιστημονική κοινότητα. Η δρ Μπέβερλι Γουίπλ, η επιστήμονας που έκανε γνωστό στον κόσμο το σημείο G στις αρχές τις δεκαετίας του 1980 και σήμερα είναι επίτιμη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς του Νιου Τζέρσεϊ, απέρριψε τα συμπεράσματα της έρευνας ως «αδύναμα», επισημαίνοντας ότι οι Βρετανοί ερευνητές αγνόησαν τις εμπειρίες ομοφυλόφιλων ή αμφιφυλόφιλων γυναικών, ενώ πρόσθεσε πως δεν έλαβαν υπόψη τους την επίδραση διάφορων σεξουαλικών τεχνικών.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτήν την έρευνα είναι ότι οι δίδυμες αδελφές δεν έχουν γενικά τους ίδιους ερωτικούς συντρόφους», σημείωσε η διάσημη Αμερικανίδα σεξολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου