Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Πικάντικες κοτομπουκιές με σκόρδο

Φτιάξατε τις πιο νόστιμες σος για dip και δεν ξέρετε με τι να τις συνδυάσετε; Μα δεν υπάρχει πιο νόστιμο και ιδανικό finger food από τις κοτομπουκιές. Δεν χρειάζεται να πάρετε προκατασκευασμένες κοτομπουκίτσες αλλά μπορείτε με αγνά υλικά να φτιάξετε τις πιο νόστιμες και πικάντικες συνταγές για τους καλεσμένους σας.

Υλικά
2 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
¼ κούπα ελαιόλαδο
¼ κούπα ψίχουλα ψωμιού ή φρυγανιές
¼ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μπουκίτσες

Εκτέλεση

1. Προθερμένετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το σκόρδο. Απομακρύνετε από την φωτιά. Σε ένα μεγάλο πιάτο αναμειγνύετε το τυρί με τα τρίματα ψωμιού.
3. Βουτήξτε τα κομματάκια κοτόπουλου στο λάδι και μετά στο μείγμα με τα ψίχουλα. Τοποθετείστε τις κοτομπουκίτσες σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα βάζετε στο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να κάνουν τραγανή κρούστα απέξω και να ψηθούν και από μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου